"Niet alles is zoals het lijkt."
Bron onbekend
 

Nieuws van oktober 2006

<< vorige maand
volgende maand >>

4 oktober 2006 Gisterenavond nog gauw even voor de vakantie het laatste deel van Ellendige Avonturen uitgelezen wat ik in mijn bezit heb. Nu is het wachten op de volgende. Wat ik nu ga lezen weet ik nog niet, dat zie ik morgen in het vliegtuig wel...Tot over drie weken allemaal.
7 oktober 2006 Voor alle nieuwsgierigen onder jullie even een berichtje van ons. We zijn goed aangekomen en zijn ondertussen redelijk gesetteld in Everett bij Dietrich en Taria. Jamie kan prima overweg met Emma en Patrick. Nog geen spatje onenigheid geweest. We hebben gelukkig weinig last van jetlag, hoewel mijn lijf momenteel nog steeds lichtjes aangeeft dat het geen zes uur 's middags is maar 12 uur 's nachts.
Het is al drie dagen prachtig weer. 's Morgens rond 0 graden en 's middags rond de 17-23 graden. We hebben nog niet veel spannends gedaan, behalve dan wat gewandeld in het bos wat achter het huis ligt en een supermarkt bezocht voor het Thanksgiving diner van maandag (Een echte stuffed turkey. Ben heel benieuwd). Alles is hier heel ruim en rustig. Grote huizen en veel grond er omheen. Vaak zie je van die landschapsgezichten die zo uit een film gepikt kunnen zijn. Erg indrukwekkend. Maandag gaat Drik de auto halen en dinsdagochtend vertrekken we voor onze rondrit van 10 dagen.
In Everett hebben we weinig tot geen bereik op onze gsms dus we smsen wanneer we in bereik zijn. Volgende week zal het waarschijnlijk beter gaan omdat we dan in een wat dichter bevolkt gebied zullen zijn.
9 oktober 2006 Goedemorgen allemaal (middag of avond voor jullie). Vandaag is het Thanksgivingsday. Turkey-day dus en wasdag voor ons. Drik gaat vandaag de auto ophalen in Barrie zodat we morgen richting Niagara kunnen gaan rijden.
Het weer is nog steeds super. Gisteren lekker in het zonnetje gezeten en dat gaat vandaag ook wel weer lukken. Daarna wordt het wat kouder maar het zou wel droog blijven. Dit gecheckt voor de richting New York natuurlijk omdat we vanaf morgen die kant op gaan rijden.
Taria heeft hier de lekkerste dingen gemaakt waarvan ik natuurlijk de recepten heb opgeschreven. Een voorbeeld? Lekker zuchinibread. Smaakt als cake met veel kaneel en is gemaakt met zuchini's, oftewel courgette. Kip gemarineerd in karnemelk en geroosterde aardappels. Niks mis mee. Oh en niet te vergeten ons late toetje gisterenavond bij de film: Warm cherrypie with icecream.... Yummie, die kilo's komen er wel aan zo.
9 oktober 2006 Voor jullie 10 oktober. Morgenochtend vertrekken we in onze rode chevrolet impala (huge) richting Niagara. We kunnen dan dus waarschijnlijk de komende 9 of 10 dagen geen commentaren meer schrijven maar mobloggen kunnen we wel. Blijf dus regelmatig checken als je wilt weten hoe het met ons gaat.
Drik is momenteel bezig met het uploaden van de eerste foto's op onze fotosite. Voor de insiders, je weet waar die staat, login en wachtwoord bekend verondersteld.
Tot laters....
11 oktober 2006 We kunnen gratis internetten in de Ramada Inn in Geneva (on the lake, hihi). Dus even een berichtje van ons.
Gisteren zijn we weggereden vanuit Everett naar Niagara Falls. Erg mooi en spectaculair. Daarna richting Buffalo US waar we de grens gepasseerd zijn en onze greencard voor de komende 90 dagen gekregen hebben. We zijn dus netjes genoeg bevonden om de US te mogen betreden. Ze hebben natuurlijk wel onze vingerafdrukken en foto genomen. Je weet het tenslotte nooit.
We waren om half 7 daar klaar en zijn toen tot half 9 doorgereden naar Geneva waar we een hotel hebben gevonden. Wat gegeten (Amerikaans veel natuurlijk) en lekker geslapen. Nu, na ons ontbijt, gaan we richting New York City rijden. Tot laters allemaal.
20 oktober 2006 19 oktober, 22:00 uur voor ons.
We zijn vanmiddag rond vijf uur teruggekomen bij Dietrich en Taria. Onze rondreis was echt super. New York is groot, druk en hectisch. Op Times Square wordt je echt gek van al dat geflits van die schermen om je heen en al die mensen. Maar die drukte en hectiek is waarschijnlijk wat veel mensen er zo leuk aan vinden. Aan mij is het in ieder geval niet zo besteedt. Wat mij betreft is New York een gave stad om eens heen te gaan en te gaan shoppen, toeristische attracties te gaan bekijken en een paar nachten te blijven, maar dat is echt genoeg. Ik denk dat ik gestoord zou worden als ik er langer moest blijven. Wat wel echt helemaal super was, was dat we, uiteraard op vrijdag de dertiende, bij de boekpresentatie van het dertiende en laatste boek van A Series of Unfortunate Events (Ellendige Avonturen) met Lemony Snickett zijn geweest bij Barnes en Noble. De man was zelf natuurlijk niet aanwezig (jaja) en het was heel druk, maar ik heb het wel gezien. Natuurlijk heb ik het laatste boek gekocht en nog wat bijbehorende spin-offs maar gesigneerd kon ik het niet krijgen, te veel mensen. Helaas.
Hierna zijn we naar Boston gereden waar we een hotel hadden in Winthrop, een plaatsje met uitzicht over een mooie baai en de skyline van Boston. Onze hotelkamer bleek een appartement, dus dat was extra luxe. Ook fijn omdat Jamie dan rustig kon gaan slapen zonder last te hebben van ons gelees.
De volgende dag zijn we het heksenstadje Salem gaan bekijken. Veel heksen daar in oktober. Maar wat wil je zo tegen Halloween?
De volgende dag stond Boston op het programma. We zijn naar het New England Aquarium geweest, wat Jamie heel leuk vond en daarna hebben we de oude stad bekeken. Ook zijn we even bij Cheers langs geweest. Grappig zo'n buitenkant, maar de binnenkant is niet daar te vinden, die hebben ze elders in de stad nagebouwd.
De daarop volgende dag zijn we naar Montreal gereden en zijn we lekker gaan slapen. 's Ochtends zijn we op ons gemak gaan ontbijten bij Starbucks en zijn we via de ondergrondse stad (metro overbodig als je van lopen houdt) naar het oude centrum gegaan. Mooi daar, maar ze zijn (volgens Drik nog steeds) overal aan het renoveren, dus de halve stad ligt open.
Montreal is toch wel mijn favoriet van de drie grote steden die we gezien hebben de afgelopen dagen. Heel europees, relaxte sfeer en vriendelijke mensen. Hoewel Canadezen dat sowieso wel heel erg zijn. Amerikanen zijn ook vriendelijk maar veel stugger.
De ruimte is hier te beperkt om alles te vertellen, dus jullie zullen moeten wachten tot het liveverslag over een week. Misschien zet Drik de foto's nog online, wanneer hij dat doet, laat ik het natuurlijk weten. Oh, en ik heb natuurlijk weer een boek gelezen (en nog een bijna uit). De ene speelde in New York, de tweede speelt zich af in Boston. Toevallig niet?
20 oktober 2006 Omdat het zo vreselijk druk is weer heb ik mijn volgende boek maar even uitgelezen. De Dante-club is zeker de moeite van het lezen waard.
24 oktober 2006 Gisteren zijn we naar Toronto geweest. Uiteraard in de CN-tower geweest. Hoog! En gelukkig hadden we een mooi uitzicht ondanks de halfslachtige bewolking. Verder hebben we eigenlijk alleen een groot shopping mall van binnen bekeken en toen was het alweer tijd om naar huis te gaan. Tijd om het laatste boek van Iris Johansen dat ik in de kast heb staan uit te lezen. Drama. Vreselijk boek, niet lezen als je, zoals ik, niet van terroristenverhalen houdt.
Vandaag gaan we nog even luieren en kip met 40 tenen knoflook maken en morgen weer naar huis. Het begint hier te sneeuwen, dus daar is het onderhand hoog tijd voor.
26 oktober 2006 We zijn weer terug in deze tijdzone. Hoef ik niet meer na te denken hoe laat het hier nu eigenlijk is. De terugreis is goed verlopen alleen slapen kan ik niet in een vliegtuig en Jamie ook niet. Allebei brak dus. Morgen beter.
31 oktober 2006 Happy Halloween allemaal. We hebben een mooie pompoen met kaarsje erin voor de deur gezet, ben benieuwd hoe lang hij daar blijft voordat ie gejat wordt...
 

Marjolijn, Drik en Jamie's moblog

Deze site is optimaal te bekijken op schermresolutie 1280x1024