"Kennis leert wat mogelijk is; ervaring wat onmogelijk"
Bron onbekend
 

Nieuws van januari 2008

<< vorige maand
volgende maand >>

2 januari 2008

Vandaag om 12:51 uur is onze zoon en broertje geboren.

Zijn naam is Finn (volledig: Finnley Jack).

Hij is 52 cm lang en weegt 3580 gram.

Wij zijn heel erg blij met Finn. Het jaar had niet beter kunnen beginnen.

4 januari 2008

Finn heeft zijn eigen website:  http://www.finnvanherk.nl/. Hierop kun je de eerste foto's bekijken.

Slapen 's nachts vindt Finn nog een beetje moeilijk. Hij houdt het niet langer dan een uur vol en dat is niet erg bevorderlijk voor onze slaap. De afgelopen drie nachten is het niet meer dan 3 uur slapen geweest. We zijn dus afgebrand zo ongeveer.

Gelukkig heeft hij vanmorgen wel wat geslapen en hebben wij in ieder geval van half 10 tot half 12 nog wat slaap genoten.

Duim maar voor ons dat het langzaam beter zal gaan.

6 januari 2008 Finn heeft eindelijk een beetje rustiger geslapen en wij dus ook. Dat was hard nodig. We voelen ons eindelijk weer een beetje mens.
13 januari 2008 Heb een borstontsteking. Kan je zeggen dat dat niet lekker aanvoelt. 39,2 koorts en grieperig.  Gelukkig heb ik antibiotica gekregen en zal het nu wel snel beter gaan.
17 januari 2008

Finn is geboren met twee bultjes waar zijn tanden moeten komen. Een van die tanden kwam al snel door. Alleen nu zit die tand ineens los. Beetje eng, want straks stikt hij er in. Het consultatiebureau wist ook niet wat ermee te doen.

Op internet vond ik dat het een geboortetand is. Een tandarts kan deze pijnloos verwijderen. Ik zal dus binnenkort de tandarts eens bellen om te vragen of dat nodig is, of hij dan nog wel een gewone melktand krijgt, of dat er dan pas later een volwassen tand komt. Ben benieuwd.

18 januari 2008

Omdat Finn maar slecht bleef slapen hebben we hem gisteren op advies van het consultatiebureau van 7 tot 12 's avonds wakker gehouden. Hij was totaal uitgeput. Heel zielig, maar slapen deed hij wel. Vanavond dus weer, maar nu tot 11 uur, want anders houd ik het niet vol.

19 januari 2008

"Zeg NOOIT dat een baby goed slaapt". Deze stelling ging op met Jamie en voor Finn geldt dus hetzelfde. Zodra je meldt dat een baby slaapt, kun je het voor de nacht erna wel weer vergeten. Finn heeft weer lekker lopen spoken. Wakker gehouden tot 11 uur. Het arme kind weer helemaal uitgeput en toen kreeg hij buikpijn.... Hij heeft dus weer tot 5 uur op mijn buik geslapen, de enige manier om nog een beetje slaap te pakken. 

Wat mij betreft mogen we een half jaar verder zijn.

24 januari 2008

Finn heeft zijn piratentand nog. Vandaag ben ik met hem naar de tandarts geweest omdat de tand los zit en ik bang ben dat hij misschien in zijn keel schiet als hij los komt.

Er hebben twee tandartsen naar hem gekeken en vijf assistentes. Ze vonden het zo bijzonder dat ze er ook een foto van gemaakt hebben. Maar de tand mocht blijven zitten. Hij komt vanzelf losser en dan kan ik hem met een gaasje pakken, draaien en eruit halen. Net als een melktand. Brrrrr, eng hoor. Denk dat ik tegen die tijd de tandarts het maar laat doen. Of Jamie, die heeft momenteel ervaring met tanden eruit halen.

 

Marjolijn, Drik en Jamie's moblog

Deze site is optimaal te bekijken op schermresolutie 1280x1024