"Blijf jezelf, dat is het beste."
Bron onbekend
 

Foe yong hai

Hoofdgerecht voor 4 personen (5 van 5 - 3 stemmen)

Lekker zoals van de Chinees.

In plaats van ham of garnalen kun je dit gerecht ook lekker maken met gekookte kip of krab. 

Benodigdheden
Voor het ei

  • 6 eieren
  • half bakje champignons
  • kleine prei
  • klein blikje erwtjes
  • 100 gram ham
  • 150 gram jumbo garnalen
  • half blokje groentenbouillon
  • 1 tl kerriepoeder
  • 2 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl cayennepeper of gemalen chili's
  • 1/2 tl gemberpoeder
Voor de saus 
  • groot blikje tomatenpuree of twee kleintjes
  • halve liter kippenbouillon (van een blokje)
  • 2 el gembersiroop
  • 1 el gemberpoeder
  • 1 el ketjap manis
  • 2 el azijn
  • 1 el limoensap
  • 4 tl suiker
  • snufje knoflookpoeder
  • sambal of gemalen chili's (niet teveel) 
  • 1 el maizena

Bereiding

Het ei: 

Doe de eieren in een schaal en voeg de kruiden toe (niet het bouillonblokje!). Klop alles goed door elkaar. Giet de erwten af en doe deze door het eimengsel.

Bak in de koekenpan de ham en de champignons. Verkruimel het halve bouillonblokje er overheen. Als deze gebakken zijn voeg je de prei toe en als laatste de garnalen. 

Voeg nu het eimengsel toe en roerbak dit tot het redelijk gaar is. Dan maak je de massa plat en zet deze op klein vuur met de deksel op de pan. Niet laten aanbakken!

De saus:

Doe de tomatenpuree in de pan en voeg een halve liter kippenbouillon toe. Breng dit aan de kook. Voeg de azijn, de limoen, de ketjap, suiker, gembersiroop, knoflook, sambal/chili's en gemberpoeder toe. Proef en pas eventueel de hoeveelheden aan naar smaak. 

Roer een eetlepel maizena met 2 eetlepels koud water in een kopje door elkaar. Voeg dit toe aan de saus en laat het even koken om in te dikken.

Klaar. Sambal bij?

Lekker met rijst en kroepoek. 

 

Marjolijn, Drik en Jamie's moblog

Deze site is optimaal te bekijken op schermresolutie 1280x1024