"Rij nooit sneller dan je engelbewaarder kan vliegen"
Bron onbekend
 

Pasta met groene saus

Hoofdgerecht voor 4 personen (5 van 5 - 2 stemmen)
Ofwel: hoe laat je kinderen veel groenten eten?

Benodigdheden

  • 400 gram verse spinazie
  • 5 grote champignons
  • 2 tenen knoflook
  • 2 uien
  • kip of zalm
  • 1 pakje kookroom
  • 2 el parmezaanse kaas gemalen
  • 1 el groene pesto
  • zout en peper
  • pasta naar keuze

Bereiding

Kruid de kip met zout en peper en bak deze in een hapjespan goudbruin. 

Haal de kip uit de pan en leg op een bord om te bewaren. Voeg de uien en knoflook aan het bakvet toe en bak dit aan. Voeg de champignons toe en bak dit tot het mooi bruin is. Voeg dan de spinazie toe en laat slinken.

Wanneer de spinazie is geslonken doe je deze in een footprocessor of blender. Voeg de pesto, de parmezaanse kaas en evt. wat zout en peper toe. Maal dit tot een redelijk gladde massa.

Doe de kip of de zalm in de pan en laat dit warm worden. Voeg de gemalen groenten toe en het pakje kookroom. Proef nog even of alles lekker op smaak is. Zo niet, voeg toe wat je nog aan smaak mist.

Serveer met gekookte pasta naar keuze en bijvoorbeeld een lekkere tomatensalade. 

 

Marjolijn, Drik en Jamie's moblog

Deze site is optimaal te bekijken op schermresolutie 1280x1024