"Geen toekomst zonder verleden."
Bron onbekend
 

Salade van gegrilde groenten

Bijgerecht voor 4 personen (5 van 5 - 1 stem)
Er waren weer veel te veel rode puntpaprika's in huis en die moesten op. Dan maar eens een experimentje uitvoeren...

Benodigdheden

  • 1 grote ui
  • 1 courgette
  • 2 grote puntpaprika's
  • 3 grote tenen knoflook
  • half blok feta
  • halve limoen
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

Snij de ui in grove stukken, maak lange plakken van de courgette en snij de paprika in brede repen. Druk de knoflookteentjes plat met een koksmes en haal het schilletje eraf.

Doe wat olie over de groenten en hussel alles goed door elkaar.

Leg de groenten en de geplette knoflook in een grilpan, bestrooi met peper en zout en grill ze aan beide kanten tot ze gaar zijn.

Snij de knoflook fijn en doe in een schaal, de uien kunnen er zo bij. Snij de repen courgette en paprika in stukken en doe in de schaal.

Halveer de limoen en doe het sap over de groenten. Verkruimel de feta erover en hussel door elkaar.

 Zet een half uurtje in de koeling en klaar. 

 

Marjolijn, Drik en Jamie's moblog

Deze site is optimaal te bekijken op schermresolutie 1280x1024